Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš, ale je to naozaj tak? O tom by vám mohla niečo povedať hlavná hrdinka knihy Alica.

Po desiatich rokoch sa vracia do rodnej dediny, z ktorej zbabelo utiekla po smrti jediného syna. Tu znovu stretáva svojho bývalého muža Matúša, ktorý je už vdovec. Znova sa v nej začnú prebúdzať staré city a uvedomuje si, že ho vlastne nikdy neprestala milovať. Má však opustiť doterajší život, ktorý si vybudovala v Bratislave? A povedzme si úprimne, bol to život? Žiadna láska, priatelia, len práca a prázdny byt.  Ale ako to už býva, všetko sa poriadne zamotá.

Matúš odovzdá Alici list od jej babičky Hany, ktorý napísala pred svojou smrťou. Okrem domu zanechala svojej vnučke aj truhlicu plnú listov, v ktorých odkrýva svoje celoživotne strážené tajomstvo. Dokázalo by toto tajomstvo zmeniť jej rozhodnutia? Nie je už na to neskoro?

Ak si knihu prečítate, možno sa dozviete odpoveď na otázku,  či sa predsa len  niekedy neoplatí vstúpiť do tej istej rieky dvakrát.

Knihu odporúča: Annamária Petrovská

Kniha v našom katalógu