kniha v našej knižnici

Hneď po otvorení knihy na vás dýchne vôňa vanilky, škorice, čokolády a iných sladkých dobrôt. Vaše chuťové poháriky dostanú poriadne zabrať a nielen tie.

Hope je majiteľka rodinnej cukrárne, ktorá sa s nami podelí nielen o svoj príbeh, ale aj o pár výnimočných receptov. Ak obľubujete sladké, môžete ich vo voľnom čase vyskúšať.

Meno Hope znamená v preklade nádej a ako sa hovorí, tá vždy zomiera posledná. Lenže Hope má pocit, že zlyháva vo všetkom, na čo siahne. Žila s citovo chladnou matkou, ktorá zomrela na rakovinu, stará mama má Alzheimera a preto musela prevziať rodinnú cukráreň. Nestala sa právničkou, lebo otehotnela, vydala sa a rozviedla. Jej 12-ročná dcéra  Annie viní z rozvodu práve Hope, aj preto je ich vzťah problematický. Finančná situácia sa tiež komplikuje a hrozí, že o rodinnú cukráreň môžu prísť.

Aby toho nebolo málo, stará mama Hope ešte poriadne priloží. Pri jednej z návštev, kedy má práve jasnú myseľ, jej podá papierik s menami 7 osôb a poprosí ju, aby išla do Paríža a zistila, čo sa s nimi stalo. Hope odcestuje do Paríža a tam sa začína postupne odvíjať hlboký príbeh bolesti a smútku, lásky, rodinných tajomstiev, spomienok, ale aj nádeje, ktorý siaha od obdobia holokaustu až po súčasnosť.

Knihu odporúča: Annamária Petrovská