Nahrávam Udalosti
Táto udalosť už prebehla.

Svetová federácia za duševné zdravie (WFMH) v roku 1991 vyhlásila 10. október za Svetový deň duševného zdravia. Jeho cieľom je zvýšenie informovanosti verejnosti o problémoch súvisiacich so psychickými ochoreniami. Duševné zdravie je jednou z najviac zanedbávaných oblastí verejného zdravia.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach každoročne pripravuje zdravotno-výchovné aktivity pri príležitosti vybraných významných termínov venovaných problematike zdravia. Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach využila ich ponuku a pre seniorov je pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia pripravená pohybovo-tanečná aktivita s výkladom.

Trénovanie pamäti sa stáva súčasťou života moderného seniora a aj pomocou cvičení si seniori a seniorky môžu zlepšiť koncentráciu, rýchlosť vybavovania informácií, tvorivosť myslenia i zapamätávanie.

Pozývame teda všetkých seniorov a seniorky na tréning pamäti pohybom vo štvrtok 10. októbra o 16:30 do našej pobočky Terasa, v budove Magistrátu mesta Košice na Triede SNP 48/A.

Tešíme sa na vás.