Motýle sú nesporne najkrajší hmyz. Všeobecne delíme motýle na denné a nočné, ktoré sa značne líšia farebne aj stavbou tela. Určite ste sa aj vy neraz kochali ich krásou a pozorovali ako poletujú a radostne trepocú krídelkami. Ak ste videli ich zbierky, možno vás pochytila ľútosť, že práve tieto už nemôžu voľne lietať.

Aké pocity by sa vás zmocnili, ak by ste sa dozvedeli o zbierke „ľudských motýľov“? Áno, dobre čítate. Záhradník sa vydáva na lov, aby obohatil svoju zbierku motýľov. Unáša mladé dievčatá do svojej záhrady, kde im na chrbát vytetuje motýlie krídla, pridelí im nové meno z radu motýľov, znásilňuje ich… Keď dovŕšia vek 21 rokov, stane sa z nich večný motýľ. Svoju záhradu má špeciálne vybudovanú a ani jeden motýľ z nej nemá šancu uniknúť. Záhradník sa však delí aj so svojimi synmi, z ktorých jeden poruší zvyklosti a unesie a zneužije iba 12 ročné dievčatko.

Kniha je zaujímavá tým, že vieme, čo sa stalo a spätne sa dozvedáme o Záhrade, Záhradníkovi a zbierke motýľov. Príbeh rozpráva Maya, jeden z motýľov. A ako to býva, na záver nás čaká nečakané rozuzlenie.

 Knihu odporúča

Annamária Petrovská

Kniha v našom katalógu